• Camping de Meidoorn
  Camping de Meidoorn Onze camping heeft alle facaliteiten. Meer info
 • Camping de Meidoorn
  Camping de Meidoorn Logeren in één van onz blokhutten is en feest. Meer info
 • Camping de Meidoorn
  Camping de Meidoorn Gelegen aan de grens van Nederland-Belgie. Meer informatie over de omgeving
 • Camping de Meidoorn
  Camping de Meidoorn Gezelligheid kent geen tijd
dinsdag, juni 02, 2020
Text Size

Wij zijn gesloten, vanaf 3 april 2020 bent u weer van harte welkom!

Voor vragen of reservering :

Info@campingdemeidoorn.eu               

+31 117 461662

Brugge

Brugge, de hoofdstad van West-Vlaanderen, is een van de steden in België die tot de verbeelding spreekt. Het is een rijke stad in elke zin van het woord. Na een eeuwenlange geschiedenis werd  Brugge  door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoedstad in 2002, en terecht!  Toen konden de Bruggelingen pronken met het erfgoed, de Brugse cultuur, geschiedenis en het kunsthistorisch patrimonium onder de noemer Culturele Hoofdstad van Europa. Door de lange geschiedenis valt er natuurlijk veel te vertellen over Brugge en zijn beroemde bewoners zoals Jan Breydel, Pieter De Coninck, Jan van Eyck, Simon Stevin,... Het zal dan ook niet verwonderen dat het toerisme hoge cijfers behaalt. Toeristen worden in het historische centrum van Brugge getrakteerd op adembenemende monumenten, leerrijke en interessante musea.

Het zou bijna onmogelijk zijn om al het historisch en cultureel moois in één website te gieten. Het centrum van Brugge alleen verraadt een rijkdom aan verhalen, enige selectie is dus onvermijdelijk. Toch willen we zoveel mogelijk informatie verschaffen aan eenieder die inzicht wil krijgen in deze fascinerende Vlaamse stad op een zo objectief mogelijke manier.

Je zal er alles terugvinden over het historische centrum van Brugge met de verschillende stedelijke en private musea en indrukwekkende gebouwen. De website wordt regelmatig geupdated en er wordt regelmatig informatie toegevoegd over alle aspecten van de stad. Zoals een stad evolueert en blijft evolueren, zo zal aboutbruges mee evolueren.

Ben je op zoek naar bepaalde informatie over Brugge of de inwoners en je had gehoopt die informatie hier te vinden dan kan je ons steeds contacteren. Wie weet vinden we voor jou wat je zoekt.

Toeristische attracties voor bezienswaardigheden
Ga mee op een boottocht op de Reien, een boottocht naar Damme of neem een koets om Brugge op een authentieke manier te bezoeken. De mogelijkheden zijn eindeloos om bezienswaardigheden te bezoeken. Brugge biedt ook fietsverhuur aan. Zo kan je een fietstocht plannen of gewoon meegaan op een georganiseerde fietstocht. Wie liever rustig bezienswaardigheden bezoekt, kan gewoon meegaan met een gids op een wandeling door de stad Brugge.

 

Bootjes op de Reien

Ontdek Brugge van een heel andere kant. Tijdens een rondvaart op de Brugse Reitjes van een half uur word je getrakteerd op enkele fantastische uitzichten de belangrijkste bezienswaardigheden van Brugge. Je krijgt aspecten van Brugge voorgeschoteld, die je te voet nooit te zien krijgt. De bestuurder geeft je ook telkens uitleg en vertelt leuke anekdotes of weetjes. Brugge bezoeken vanuit een van de bootjes op de Reitjes is Brugge ervaren vanuit een heel ander perspectief, een ontspannen manier om adembenemende indrukken van Brugge in je op te nemen.

De uitleg wordt gegeven in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en sommige rederijen bieden ook Japans en Spaans aan.

Openingsuren: Van maart tot november elke dag van 10u tot 18u, november en februari enkel in de weekends, december en januari gesloten.
Locatie: Er zijn 5 opstapplaatsen:
Katelijnestraat 4;
Nieuwstraat 11;
Wollestraat 32;
Huidevettersplein 13.
Rozenhoedkaai z/n

 

Koetstocht door Brugge

Beleef de historische stad vanuit een authentiek vervoersmiddel. De koetsier neemt je mee naar de mooiste plekjes van Brugge en geeft je uitleg bij alle gebouwen en plaatsen die je voorbijkomt. Een ontdekkingstocht van 45 minuten met paard en koets is een originele manier om Brugge te leren kennen. Het is natuurlijk ook de ideale manier om een romantisch weekendje door te brengen in een stad die tot de verbeelding spreekt.

De koetsier geeft uitleg in vier talen: Nederlands, Engels, Frans en Duits. Meer informatie over de koetstochten kan je vinden op hun website.

Openingsuren: heel het jaar door van 9u30 tot 17u30. Tijdens de zomer is het ook mogelijk een avondrit te maken tot 22u.
Locatie: De opstapplaats voor de koetsen is op de Markt. Staan er geen koetsen? Dat betekent dat ze op dat moment allemaal met een rondrit bezig zijn, je kunt dan best gewoon eventjes wachten

 

Wandeling met gids

Bestaat er een betere manier dan Brugge leren kennen samen met iemand die alle hoekjes van de stad kent? Wie is beter aangewezen om je alles over deze mooie stad te vertellen dan een van onze gidsen? Ook al heb je niet veel interesse in de geschiedenis van de stad, of de architectuur, de gidsen van Brugge hebben een zeer uitgebreid aanbod aan wandelingen door de stad.

Brugge telt verschillende gidsenorganisaties met een verschillend uitgangspunt en aanbod. Maar tijdens de zomer -en wintermaanden bestaan er georganiseerde wandelingen waarop je je kan inschrijven. De zomerwandelingen beslaan grotendeels het historische stadscentrum. Ze geven de wandelaars de mogelijkheid om het historisch Brugge te leren kennen, de belangrijkste bezienswaardigheden, monumenten, architectuur en andere waardevolle aspecten van de stad. De Winterwandeling gooit het over een andere boeg. De gids neemt je mee op een avondlijke tocht door de stad, langs straatjes en kantjes die je eerder niet had bezocht of zou hebben bezocht. De wintereditie van de stadswandeling poogt je Brugge van een heel andere kant te leren kennen.

 
Wanneer?
Winterwandelingen: elke dag behalve vrijdag en zaterdag vanaf 17u, tijdens de wintermaanden.
Zomerwandelingen: In juni en september op zaterdag en zondag om 14u30, in juli en augustus elke dag om 14u30
Locatie? Afspraak steeds bij In en Uit Brugge (Concertgebouw) op ’t Zand.
Naast deze georganiseerde wandelingen kan je ook zelf een wandeling reserveren bij een van de gidsenorganisaties. De mogelijkheden zijn eindeloos. Lekkerbekken kunnen het over een culinaire boeg gooien, geschiedenisliefhebbers kunnen een monumentale wandeling bestellen en mensen die wat van spanning en avontuur houden kunnen een van de thematische wandelingen reserveren. Hieronder vind je een overzicht van alle gidsenorganisaties met een aanbod in Brugge. Je kan tevens een gidsbeurt reserveren via Toerisme Brugge.

 

Camping de Meidoorn |  Hoogstraat 68  | 4524 LA Sluis  |  Privacy Statement
E:  info@campingdemeidoorn.eu  |  T:  +31 (0)117 461662  | Cookie beleid